Számla törzsadatok | ScrollMAX

Számla törzsadatok

A Törzsadatokban találja azokat a listákat és beállítási lehetőségeket, amik irányítják és befolyásolják a számlázás működését. A rögzített adatokat itt is frissíteni kell, habár azok nem változnak olyan gyakorta. A hatékonyabb adminisztráció érdekében itt is több funkcióhoz hozzáfér, például a Partnerek, Feladatok vagy a Testreszabás.
A Törzsadatokból a következő pontok érhetőek el:

Partnerek

VTSZ

A vámtarifaszám beállításának helye. Ezeket később hozzárendelheti a termékkategóriákhoz is. Új VTSz adatokat az Új sorhoz kattintson ide, mentés "le" gomb cellába kattintva adhatja meg, elmenteni pedig a klaviatúrán lévő lefelé mutató nyillal tudja.

Kontírszámok

Költséghelyek

Témák

Bankszámlaszámok

Rögzítheti és számlázás valamint utalás során felhasználhatja a nyomdához tartozó bankszámlaszámokat.

Számla beállítása

  • Figyelmeztetések fül

  • Számla fül: az összes számla vonatkozásában értendő törzsadatok.

  • Proforma fül: Az itt rögzített szöveg automatikusan bekerül a proforma típusú számla megjegyzés rovatába, így a számlaképre is. Mivel van lehetőség ezeket e-mailben továbbítani, itt megadhatja az állandó e-mailes kisérő szöveget is.

 

  • 1. felszólítás fül

  • 2. felszólítás fül

  • 3. felszólítás fül

  • E-mail emlékeztető fül: Ez a szövek a Felszólítások menüpontból elküldhető Emlékeztető e-mail szövege.

  •  Automatikus fizetéis emlékeztető fül: Az kimenő e-mail és SMS szövegének szerkesztési lehetősége. A partneradatok között megadott feltételek szerint válik automatikussá.

Nyomtató választása

Feladatok

Mint oly sok helyről, innen is elérhető a Feladatok ablak.

Feladás

Csak abban az esetben aktív a menüpont, ha a könyvelő programhoz interface kapcsolat tartozik. Az interface kapcsolatokról részletesen később tájékozódhat.

Testreszabás

Menü testreszabása

Az ügyintézést tovább gyorsítja,hogy a főablakban testre szabhatja a gombsort. A menüben található összeg gomb közül kiválaszthatja és főoldalra rendezheti a leggyakrabban használtakat. A Testreszabás funkció vagy a menü jobb végén található lenyíló gombbal, vagy a menüsorra jobb gombbal kattintva érhető el. Amíg a Testreszabás ablak látszik, addig az ablakon lévő gombok mozgathatóak, áthelyezhetőek, törölhetőek. Megadható a megjelenésük (ikon és/vagy szöveg) és csoportokba rendezhetőek. A Parancsok lapról további gombok húzhatóak az eszköztárra.
A program a felhasználóhoz tartozó beállításokat megjegyzi, így a további belépést követően már a testreszabott beállításoknak megfelelően tudja a programot használni.