CsK kódszámok | ScrollMAX

CsK kódszámok

Csomagolószer katalógus kódszám

Nemzeti Adó- és Vámhivatal; Környezetvédelmi Termékdíj

CsK kódok a vevői számlán

Rögzítés új CsK kódszám esetén

A Termékdíj kategória törzsbe előre be lehet rögzíteni az előforduló eseteket. Ez a törzs mára bővült és kezeli a CsK variációkat is. Hogyan kerül ide adat? A Táskaszerkesztő- Számla menüpontjában van beépítve a „CsK varázsló”. Ennek segítségével rögzíthetjük az új típusokat. Egy munkatáskában több CsK kód is rögzíthető, ha a termék úgy kívánja.

 • A Megjegyzés mezőbe olyan megkülönböztetéseket írhatunk, mint hordozó CsK-ja vagy a szilikon simítózár CsK-ja, kitöltése nem kötelező,
 • A Jelleg, Anyag típus, Pénzügyi jel, Újrahasz. mezőkből áll össze a CsK kódszám,
 • A g/termék mező kézzel is kitölthető, de használhatjuk a program által kalkulált súlyit is. Ebben az esetben a Kalk tömeg gombbal tudjuk megjeleníteni az adatot,
 • A Ft/kg megadása fontos, mert ezt is el fogjuk menteni a Termékdíj kategória törzsben,
 • A Nyilatkozat kell mezőt a Pénzügyi jel alapján a program automatikusan tölti/ pipálja. A dokumentumokat a Nyilatkozat kapcsolása gombbal hívhatjuk elő és rögzíthetjük a CsK sorunkhoz.

 • Fentivel összefügg az Ellenőrzés mező, amihez tartozik egy szöveges értékelés is. A program megmondja, hogy a csatolt nyilatkozat megfelel e a CsK kódszámnak:
  • Ha nem, akkor azt is megmondja, hogy milyen adat nem egyezik.
  • Megfelelő nyilatkozat kiválasztása esetén a szöveges értékelés Rendben értéket mutat, a Nyilatkozat szám mezőben pedig megjelenik a dokumentum belső azonosító száma.

Az így létrehozott CsK kódszámot a számlázáskor elmentjük a Termékdíj kategória törzsbe:

 • A Megnevezése megegyezik az anyagtípussal és az anyagtípus megnevezéssel, valamint mögé írjuk a termékdíj szót. Ez persze módosítható.
 • A Stat.kód mezőbe megjelenik a CsK kódszám, ez kerül a számlára és ez szolgál a statisztikák alapjául.
 • A Termékdíj mezőbe bekerül a Ft/kg érték.
 • A Számlán szövegbe a Pénzügyi jelnek megfelelő záradékszöveget mentjük.


 

Rögzítés meglévő CsK kódszám esetén

A Táskaszerkesztőben létrehozott CsK kódszámokat a számlázás során elmentjük a Termékdíj kategóriák között. Így ezek később kiválaszthatóak a Táskaszerkesztő- Termékdíj legördülő mezőből.

Megjelenés a számlán

Megjelenés a számlán módosítás után

 

 

 

 


 

Lekérdezés

Bevalláshoz a Termékdíj lekérdezés menüpont szolgáltat adatot. Külön exportálható az átvállalt/ nyilatkozott termékdíj és külön a befizetendő termékdíj.

A Kimenő számla listázás- Tételekkel gombja részletes lekérdezésre ad lehetőséget.

CsK kódok a szállítói számlán

Szállítói számla rögzítésénél bővítettük a mezők számát, így mostantól CsK kódszám megadására is van lehetőség. Ez kétféleképpen történhet meg. Ha kézzel rögzítünk egy számlát, akkor ugyan úgy ki kell tölteni a CsK mezőt, mint a Megnevezést vagy a Mennyiséget.

Ha azonban a ScrollMAX beszerzés folyamatán keresztül visszük végig a szállítói számla rögzítést, akkor a CsK kódszámot betöltjük a cikktörzsből. Ott ugyanis van lehetőség azt előzetesen rögzíteni.

Lekérdezés

Bejövő számla listázás- Tételekkel gomb alatt a ScrollMAX jól ismert lekérdezés felületét találja, ahol az adatok tovább szűrhetőek, sorrendbe rendezhetőek vagy akár exportálhatóak.

CsK kódok a cikktörzsben

A cikktörzsben a cikk alapadatai között a Könyvelés fülben található a CsK kód megjelölésének lehetősége. Sarzsos nyilvántartás esetén ezt az adatot csomagonként lehet változtatni (pl a beszerzés helyétől függően).