Ismertető a vevőknek | ScrollMAX

Ismertető a vevőknek

Értesítés

A ScrollDrive oldalra feltöltött elektronikus számláról e-mailben értesítjük Önt.

Az új rendszer bevezetésével a régi formátum megváltozott. A számlaértesítő levélben lévő letöltési hivatkozással lehet a számlához hozzájutni, illetve a számla a levél mellékletében is szerepel (ha a küldhető méretet nem lépi túl).

Két egymástól eltérő formátumra számíthat az elektronikus levélben:

a.) Szöveges változat. A számlához a letöltési linken keresztül juthat hozzá (régi formátumnál, vagy ha a PDF dokumentum mérete az 5 MB-ot meghaladta).

b.) Szöveges változat, letöltési linkkel, illetve az aláírt számla PDF állomány az e-mail mellékleteként csatolva.

 

 

Az e-Számla a jogszabályoknak megfelelően időpecsétes tanúsítvánnyal ellátott. A számlakép mindkét változatnál PDF formátumú lesz, amelyet bármely PDF olvasó segítségével meg tud nyitni, az elektronikus aláírás teljes körű ellenőrzéséhez (időpecsét, aláíró, stb.) az Adobe Acrobat  Reader alkalmazást ajánljuk.

Amennyiben a számlához olyan dokumentum is csatolásra került, amely képi formátumban nem volna illeszthető, a rendszer azt a PDF fájl belső mellékleteként fogja szerepeltetni. A belső mellékletek utólag lementhetőek, a saját alkalmazásokon keresztül megtekinthetőek, nyomtathatóak, stb.

 

Felmerülhet, hogy a az e-Számla levelet nem kapta meg. Ebben az esetben a következőket ellenőrizze:

  • Nem -e rakta a “Kéretlen levelek” (SPAM) mappába az értesítő e-mailt a rendszer?
  • Központilag telepített SPAM-szűrő, vagy vírusvédelmi megoldás nem tartóztatta -e fel, vagy rakta karanténba a levelet.

Amennyiben az e-Számla levelet nem kapta meg, úgy a következőket ellenőrizze:

a.) Esetleg a “Kéretlen levelek” (SPAM) mappába rakta be a rendszer

b.) Az Önök SPAM-szűrő, vagy vírusvédelmi rendszere esetleg feltartóztatta (karantén) vagy visszautasította. Ebben az esetben az IT-s kolléga tud vizsgálatot végezni.

c.) A küldő fél (Eladó) esetleg hibás email címet használt, vagy a levél transzport bármilyen védelmi okokból meghiúsult

 

Számlák a PrintPortal oldalon

Amennyiben Ön rendelkezik PrintPortal regisztrációval, a Számlák oldalon megtalálhatók az Ön részére kiállított számlák. A számlák a megtekintéshez a gombbal tölthetők le.

 

Amennyiben szeretné más részére is elérhetővé tenni a számlákat, a Partnerek oldalon a  gombbal megnyitható a Kapcsolattartói nevek listája, ahol további nevek vehetők fel. A  jogosultságok beállítása gombbal megnyíló ablakban megadhatja ezt a jogot.

 

Jogi háttér

A 2007. évi CXXVIII. számú ÁFA törvény 175§ alapján kiállított elektronikus számla a számviteli és ÁFA törvények által szabályozott számviteli bizonylat. Az elektronikus aláírással és időbélyeggel ellátott számla kizárólag az eredeti, elektronikus formában alkalmas adóigazgatósági azonosításra, ezért ebben a formában szükséges megőrizni. Az eredeti elektronikus számla, mint hiteles bizonylat igazolja az adófizetéssel összefüggő kötelezettségek és jogok meglétét.