Készlet - szállítólevélből | ScrollMAX

Készlet - szállítólevélből

A készletre történő bevéltelezés során használatos bizonylat kitöltésekor meg kell adni a szállítólevél számát. Ez alapján fogja a program beazonosítani a számlázni kívánt tételeket:

Keresés/szűrés

A Készlet- szállítólevélből menüpont alatt rögzítheti a bevételezett anyagokhoz tartozó számlákat. A partner kiválasztása után megjelenik a Szállítólevelek abalk. Itt konkrét szállítólevél számra tud keresni, beszállító céget tud váltani:

Amennyiben nincs keresett szállítólevél szám, a Lista gomb alatt megtekintheti a beszállítóhoz tartozó bizonylatoka, s azok közül is ki tudja választani a további feldolgozásra várót. Ha olyan partnert választ, akinek a neve alatt nem történt bizonylat rögzítés, a következő rendszerüzenetet dobja a program: Nincs a partnerhez bizonylat!

Rögzítés

A proram megmutatja a hivatkozott szállítólevélhez tartozó bizonylaton rögzített tételeket (Dátum, Cikkszám, stb), amelyik közül ki tudja választani, hogy melyiket szeretné a bejövő számlára pakolni (Megnevezés, ÁFA Mennyiség, stb). Előfordulhat ugyanis, hogy egy szállítólevélen több számlán szereplő tételek vannak feltüntetve. Ezeket a  gyűjtheti össze. Az összeg anyag egyszerre történő rögzítése a  megnyomásával történik.

 után kezdheti a bejövő számla rögzítését.

Számla

Ezt követően megjelenik a sztenderd számlázási ablak. A partneradatok és a bizonylatban szereplő tételek rögzítve vannak, itt már csak finomítani kell a számlaképen és készen is van (a képen az alapállapotot mutatjuk meg).