Újdonságok 4.7.1 | ScrollMAX

Újdonságok 4.7.1

Tanítsuk meg a programot kalkulálni!

A Kalkuláció varázsló fejlesztésünk lényege, hogy azt a tudást, amit egy kalkulátornak kell megszereznie, hogy dolgozni tudjon, a programnak is „megtanítható” legyen. A paraméterezésnél megadható, hogy egy adott termék kategóriát, tag típust, színt, alapanyagot, stb. milyen technológiával – gépeken, kötészeti műveletekkel, stb. – tudunk kigyártani és a konkrét termék adatainak ismeretében a program ezek közül válassza ki az optimálisat és ebből építse fel a teljes kalkulációt. Komplex kalkulációk több példányszámra, idegen nyelvű ajánlatközlő levéllel - pillanatok alatt!

Lemezkészlet kezelés

A CtP lemezkészlet nyilvántartása: rendelések követése, tervezett és extra lemezfelhasználások rögzítése, listázása.

Külön számlázandó extra műveletek

Nem tervezett szerkesztés? Extra proofok, imprimálások? Az előkészítés során gyakran merülnek fel olyan költségek, amiket előre nem terveztük. Új fejlesztésünkkel ezek könnyen kezelhetőek és kiszámlázhatóak.

Általános

 

Partner adatainak frissítése

A Frissítés gombbal azonnal menthetők a partnertörzsben végzett változtatások.

 

Kereskedelem

 

Raklap térfogat kiszámolása a doboz kalkulációban

A doboz kalkuláció két új oszlopa kiszámolja, hogy a kiválasztott raklapból mennyire lesz szükség, és ennek mennyi a térfogata.

 

Egyedi papírvágás megadása

Az új  gombbal egyedi vágási paramétereket adhatunk meg.

 

Azonos tagok összevonása

A Termék/tag bontás rész alapján a program külön kezeli azt a tagot, aminek bármilyen gyártási-technológia paramétere különbözik. Bár a megrendelő számára ugyanaz a 32 és a 4 oldalas belívünk, a részforma beforgatása és más kötészeti művelete miatt külön kezeltük. A levélen viszont nincs akadálya, hogy ezeket újra összevonjuk és 36 oldalként ajánljuk ki.

 

Küldés e-mailben gomb

A minden előnézet ablakban megtalálható gomb a nyomtatványt pdf formában egy e-mailhez csatolja.

 

Áfa mértékének kiválasztása

Az ajánlatközlő levélben az árak, feltételek beállításánál egy lenyíló menüből kiválasztható az Áfa mértéke.

 

Az ár megjelenítése a termékdíjjal együtt

A Termékdíjjal gomb az árat a termékdíjjal együtt jeleníti meg.

 

Iktatott levelek töröltre állítása

A kimenő levelek hiteles iktatása miatt lezárt levelet a későbbiekben nem lehet sem törölni, sem módosítani, csak töröltre állítani. Töröltre állítás után a levél továbbra is megnézhető, e-mailben elküldhető, nyomtatható vagy másolható marad.

 

Verzió elválasztó

A Verzió elválasztó segítségével az ajánlatközlő levél sorait tudjuk célunknak megfelelően formázni.

 

Árfolyam frissítő gomb

A Táska szerkesztő > Számla lapon található gomb frissíti a törzsadatokat az MNB aznapi árfolyama szerint.

 

Alvállalkozói ajánlat kiajánlottra változása

Amennyiben az árajánlatban az Ajánlatkérések ablakból vesz fel árat, a felhasznált alvállalkozói árajánlat automatikusan kiajánlott-nak jelöli magát.

 

Keresés Belső megjegyzésre

Az Ajánlatok listázásában új keresési lehetőségként a Belső megjegyzésekre és a Megrendelőnek szóló megjegyzésekre is lehet szűrni.

 

Visszaigazolás másik táskából

A Másik táskából gomb sok azonos típusú munka esetén meggyorsítja a visszaigazolások kiküldését. Bármelyik előző táska visszaigazolása bemásolható.

 

Infolapon cella méret változtatása

A Táska > Beállítások > Táska beállítások oldalon az Infolapon aláírásnak nagyobb cella gombbal állítható az Infolap celláinak mérete.

 

Üzenetek

Az új gombokkal a táska Gyekese, Belsőse és Kapcsolattartója is egy mozdulattal felvehető az üzenet címzettjei közé.

 

Javítás típusú táskáról F1 üzenet

Amikor egy táska típusát Javítás típusúra állítják, a program automatikusan F1 üzenetet küld az Automatikus értesítések oldalon megadott felhasználónak.

 

Termelés

 

Lemez készlet kezelés

A CtP lemez készlet a kiadott lemezek – és egyéb alapanyagok – fogyásának követését, az esetleges terven felüli ismétlések, felhasználások rögzítését és kimutatását végzi.

 

Proofok gomb

A kiajánlott árban nem szereplő, külön számlázandó extra műveletek rögzítésére, kezelésére való az Előkészítés lista alján található gomb.

 

A műveletek számlázása viszont már a táska szerkesztő Számlázás lapján keresztül történik.

 

"FONTOS" táska jelölése a termelésben

A "FONTOS" táskák a termelési programban külön alapértelmezett színt kaphatnak, valamint a Táskák listájában a munkák címe előtt  ikon jelenik meg, hogy ott is kitűnjenek.

 

Ütközések jelzése

A gépeknél megadott prioritás és száradási idő alapján a program figyelni tudja, hogy a termelési program változása, sorrendek felcserélése, stb. miatt ne legyen hamarabb egy tétel, mint az azt megelőző művelet.

 

Betervezett tagok ellenőrzése

A Scroll figyeli, hogy egy adott táska minden tagja legalább egyszer szerepel-e a termelési programban.

 

Törölt tag jelzése

Amikor a gyekes a táskában törli a nem kívánt tagokat, akkor a termelési programba már behúzott tagon (tagokon) egy  ikonnal jelöli a program a változást. A kurzort a tag fölé húzva figyelmeztetés jelenik meg.

 

Anyaggazdálkodás

 

Anyagrendelésben megjegyzés mező

A mezőbe írt megjegyzés, kérés a rendeléssel együtt eljut a beszállítóhoz.

 

Cikktörzs naplózása

A cikktörzsben a különböző készletmozgásoknál történő változások a Módosítások gombbal nyomon követhetők.

 

Pót utalvány

Ha a gyártás során kiderül, hogy valami miatt nem elég az utalványozott/kiadott alapanyag (pl. több a selejt), akkor a Pót utalvány gombbal egy már jóváhagyott, utalványozott anyagigénylés alapján az anyaggazdálkodó új utalványt tud készíteni. A pót utalvány kiállításához külön jogosultságra van szükség.

 

Nem nyomathordozó anyag kiadásához határidő

A Terheléseket mutató táblázat egyik oszlopában a szükséges dobozok és egyéb nem nyomathordozó anyagok mellett is megtalálható a legkorábbi időpont, amikorra a munka a Termelési programban programozva van.

 

Szállítás

 

Nyomtatási méret kapcsoló

Ennek a kapcsolónak a segítségével a szállítóleveleket A5 méretben egyesével is ki lehet nyomtatni.

 

Aznapi diszpo értesítés

Az Automatikus értesítésekben új eseményként meg lehet adni, hogy aznapi diszpo rögzítéséről az illetékes munkatárs F1 értesítésben azonnal értesüljön.

 

Datamatrix kód

Új vonalkód típusként választható a datamatrix kód is.

 

Raklapcímke

Új mezőtípus a raklapcímkén a Szállítási határidő.

 

Pénzügy

 

Kimenő számlán adószám ellenőrzés

Ha a kimenő számlán az ÁFA érték meghaladja a 100 000,00 Ft-ot, és az adószám mező üres, akkor a program figyelmeztet és nem engedi elmenteni a számlát.

 

Tizedesek a példányszámban

Nagy példányszámú termék, pld. tömegével gyártott apró címkék számlázása esetén az árat legtöbbször 1000 pld-ban adják meg. A program ilyenkor a számla készítésénél a beírt példányszámot nem kerekíti.