1.0 szint: Rendelések fogadása és kezelése | ScrollMAX

1.0 szint: Rendelések fogadása és kezelése

A ScrollVendor program a nyomdákból érkező megrendeléseket kezeli. Ilyenkor az e-mail mellett a megrendelésről a ScrollConnect interfészen keresztül egy automatikus értesítés érkezik. Ennek segítségével a rendelés adatai letölthetőek, így a rendelések a program segítségével is kezelhetőek.

A nyomda részéről ehhez nem szükséges semmilyen plusz feladat, a folyamat automatikus. Egyedül a Partner törzsben kell a beszállító összekapcsolni a ScrollConnect partner listájával. Az interfészen is leküldött rendeléseket a program jelöli:

 

Rendelések letöltése

A kapott megrendelések a Letöltés menüpont alatt érhetőek el.

A Nyomda oszlopban a ScrollConnect partner listában szereplő név, míg a Partner törzsben lévő a már rögzített, saját megnevezést mutatja. Rendelés csak olyan partnerhez tölthető le, aki már szerepel a saját listában is. A program a letöltéskor ezt ellenőrzi, s ha ez még nincs meg, akkor az adószámok alapján megpróbálja azt megkeresni. Ha nincs, akkor a Partner törzsben ki kell választani a céget.

A rendelések importálása vagy egyesével (Letöltés gomb), vagy egyszerre (Mind gomb) történhet.

 

Cikktörzs

A program minden nyomdai cikket automatikusan felvesz egy saját listára. Ezekhez a cikkhez hozzárendelhető a beszállító cikkszáma és megnevezése is. Ehhez először fel kell tölteni a cikktörzset, ami a Saját cikkek menüpont alatt tehető meg:

Az Importálás gomb egy Excel táblázat segítségével egyszerűen feltölthető a lista. Itt meg kell adni, hogy melyik oszlop tartalmazza a cikkszámot és melyik a megnevezést, s a többit intézi a program. Egy-egy újabb cikk felvitele, módosítása a táblázat segítségével történik. A Feladás mindenkinek funkció a cikklistát feltölti valamennyi ScrollMAX felhasználó adatbázisába, függetlenül attól, hogy az adott partnerrel van-e már ScrollConnect kapcsolat. Ennek a listának a segítségével a nyomda beállíthatja a cikktörzsében a beszállító cikkszámát. 

Az összes felvett nyomdai cikk a Cikktörzs menüpont alatt található:

Itt a Módosítás gombbal lehet a saját cikket beállítani, valamint a cikkhez megjegyzést rögzíteni:

Ha a nyomda a saját törzsében megadta az esetleges idegen cikkszám és megnevezés adatot is, akkor a kapcsolásnál ez alapján felajánljuk a saját cikket. Ez természetesen módosítható.

Ezt a kapcsolást természetesen egyszer kell elvégezni. Ezzel a program megtanulja, hogy a nyomda által „Nagy lemeznek” hívott cikk az valójában a CD0A70100OL cikkszámú „70x100-s lemez”-t jelenti. Innentől kezdve minden rendelésen, listán, kimutatáson a nyomda adatai mellett ez a cikkszám és megnevezés is megjelenik.

A Cikkszámok küldése gombbal ezeket a beállításokat el lehet küldeni a nyomdának is. Ott egy jóváhagyással a program a cikktörzsbe beállítja ezeket a beszállítói adatokat és a legközelebbi rendelésnél már ezeket is használni fogja.

 

Rendelések kezelése

A letöltött megrendelések a Rendelések menüpont alatt érhetőek el:

A lista nyomdánként és állapot szerint szűrhető. A listázás eredménye a többfunkciós táblázatunkban tovább kezelhető: ezekkel mini-Excel szerű eszközökkel az adatok csoportosíthatóak, tovább szűrhetőek, részösszesenek adhatóak hozzá, többféle formátumban exportálhatóak, testre szabhatóak.

A megrendelések soronként (cikkenként) kezelhetőek, az összetartozókat a Rendelés szám köti össze. Az eredeti megrendelés a Levél gombbal bármikor megtekinthető.

Amelyik nyomdai cikket összekötöttük a saját cikktörzsünkkel, ott a megrendelés adataiban a saját cikkszámunk és megnevezésünk is megjelenik. Ha valamelyik hiányzik, akkor azt ott a Cikk módosítása gombbal tudjuk megadni.

Egyedi fejlesztéssel a kijelölt tételek egy gombnyomással feladhatóak a saját ERP rendszerbe. Mivel a program folyamatosan tanulja a nyomda cikkszámait, így idővel egyre kevesebb lesz azoknak a cikkeknek a száma, ahol nincs meg azonnal a saját cikkszáma. Így a rendelések betöltése, ellenőrzése és a saját rendszerbe rögzítése pár kattintás csak.