ScrollVendor - Bevezetés | ScrollMAX

ScrollVendor - Bevezetés

A ScrollVendor a nyomdaipari beszállítók számára fejlesztet, a ScrollMAX rendszer Anyaggazdálkodás moduljára épülő program. Segítségével az egyes partnerek között gyorsabb és egyszerűbb adatcsere valósítható meg. A nyomda és a beszállító közötti megállapodástól függően, a modul különböző szintű kommunikációt valósíthat meg, a hagyományos e-mail megrendelésektől a beszállító által kezelt készletig.

A többi folyamathoz hasonlóan az egymással kapcsolatban lévő modulok funkciói a másik modul alap szintű ismerete nélkül nehezebben érthető meg. Így most is egyszerre kell a két modullal (Anyaggazdálkodás és Vendor) foglalkozni, hiába ezek most két külön cégnél is működnek.

A legfontosabb törzs a nyomda rendszerében lévő cikk törzs:

Egy cikknél számos paraméter, információ, szabály megadható, de most számunkra a következők lesznek a fontosak:

Cikkszám: a Scroll rendszerben a cikkek egy három szintű cikkszám struktúra alapján képződnek automatikusan. Az első 3×2 karakter határozza meg a cikk helyét ebben a rendszerben, a következő 4 szám a cikkcsoporton belüli sorszáma. Bár ezek a sorszámok a nyomda számára valamilyen szinten beszédesek, a beszállító oldalán általában csak egy egyedi azonosításra szolgálhat.

Megnevezés: a nyomda által használt megnevezés. Sajnos, ez sok esetben a beszállítói oldalon nem elégséges a termék egyértelmű beazonosításához. Ilyenkor a „mire gondolhatott a költő” kérdésre a szokásos rendelései, gépei, technológiái alapján, vagy külön egyeztetés után lehet a rendelést rögzíteni. (Például egy ofszet nyomdában lehet „Kis lemez” és „Nagy lemez” a kétféle géphez, ez a forgalmazó többféle konkrét méretéhez kevés információ.)

Mennyiségi egységek: a Scroll kétféle mennyiségei egységet kezelhet. Az elsődleges nyilvántartási egység jellemzően a felhasználási mennyiségi egység. A másodlagos vagy a rendelésekhez, vagy az egyéb statisztikákhoz lehet hasznos. A nyomda fő mennyiségi egysége sokszor más, mint amiben a beszállító a termékeket kezeli: a tekercses anyag a nyomdában lehet méter, a beszállítónál darab, a karton ív és nem kg, stb.

Idegen cikk adatok: minden cikkhez beszállítónként megadhatóan egyedi adatok. Itt a nyomda rögzíteni tudja a forgalmazó által használt cikkszámot és megnevezést, szállítási feltételeket (MOQ, egység, ár és érvényesség stb.). A megrendelés készítésekor a program megnézi, hogy az adott cikknek van-e a kiválasztott beszállítóhoz ilyen értéke. Ha van, akkor a megrendelésre ezeket az adatokat veszi fel.

Aktuális készlet: aktuális készlet.

Minimum készlet: az a szint, ami alá nem szívesen szeretnénk, ha az aktuális készlet. Erre különböző listázások, jelzések, automatikus figyelmeztetések is vannak a programban.

Újrarendelési pont és rendelés mennyiség: a nem terhelések alapján kezelt cikkeknél (segédanyagok, tartalék alkatrészek stb.) ezt a szintet elérve szoktuk a szokásos mennyiséget berendelni. Ez a folyamat automatizálható: amikor a gépmester kivesz egy adalékanyagot, a program automatikusan felveszi a megrendelést és akár el is küldi a levelet.

Fogyás adatok: a készlet mozgás bizonylatok alapján készített lekérdezés.

Tervezett mozgások: az Anyaggazdálkodás modulban rögzített terhelések és aktív rendelések.

Sarzs kezelés: a programban lehetőség van az adott cikk készletét egységenként (raklaponként, tekercsenként, dobozonként) is nyilvántartani, a felhasználásokat követni.

Alapértelmezett beszállító és jogosultság: a magasabb szintű szolgáltatásokhoz szükséges beállítások. A nyomda az adott cikkhez megadhat egy partner és meghatározhatja, hogy ő milyen adatokat érhet el a cikkel kapcsolatban: az éppen aktuális készlet szinttől egészen az elmúlt egy év napi szintű fogyás adatokig és az tervezett felhasználások, rendelések ütemezéséig.

A nyomda és a beszállító közötti alap bizonylat a megrendelés. Ennek manuális folyamata nagyon leegyszerűsítve:

  • kiválasztunk egy cikket, amit rendelni szeretnénk;

  • megadjuk a beszállítót, a határidőt;

  • megadjuk a mennyiséget valamelyik kezelt mennyiségi egységben;

  • megadjuk az árat valamelyik mennyiségi egységben (ez eltérhet a mennyiség egységétől, pl. ívet rendelünk, HUF/kg árral);

  • kiegészítő információkat, kéréseket adunk meg.

A rögzített megrendelésekhez egy állapot is tartozik. Ez első lépésben Tervezett vagy Rendelhető (alap beállítástól függően). A rendelhető állapotú cikkekről egy gombnyomással lehet tényleges megrendelést generálni és azt e-mailen elküldeni. Ezek a tételek Megrendelt állapotúak lesznek. A cikkszám már nem módosítható, de a visszajelzés alapján a határidő, mennyiség és ár még igen.

Az utolsó lépés a beérkeztetés rögzítése: ilyenkor raktár kiválasztja a partnert, amire a program megmutatja, hogy onnan mit várunk. A szállítólevél szám megadása után megadják a ténylegesen leszállított mennyiséget, amit a program készletre vételez.