3. szint: Beszerzési javaslat | ScrollMAX

3. szint: Beszerzési javaslat

Ezzel a funkcióval a beszállító rendelési javaslatot készíthet a nyomda számára. Ez lehet egy nem, vagy csak részben teljesíthető rendelésre alternatív cikk javaslat, a saját készletei és a nyomda adatai alapján előrejelzés, vagy csak egy egyedi akció.

Új javaslatot a Vevő cikkek ablakon lehet indítani:

Itt egyszerűen megadjuk a szállítás javasolt időpontját, mennyiségét és árát. Az Üzenet mezőben korlátlan terjedelemben indokolhatjuk, hogy miért is lenne jó a nyomdának ezt a javaslatot elfogadni.

A program természetesen minden elküldött javaslatot iktat. Ezek a táblázat alatti Javaslatok gombbal nézhetőek vissza.
 

A nyomdai Scroll ezeket a javaslatokat is automatikusan letölti és arról azonnal küld egy Automatikus értesítést. (Ez a javaslat mentése után maximum 5 perc…)

A kapott javaslatok az Anyaggazdálkodás > Rendelési javaslatok menüpontja alatt érhetőek el:

Az ablak a szokásos Listázás ablakunk, ahol a javaslatok többféle, elmenthető szempont alapján kérdezhetőek le. A legfontosabb természetesen az Új állapotú, feldolgozásra váró tételek.

A kapott javaslatot egyszerűen, egy gombnyomással elfogadhatjuk vagy elutasíthatjuk. Elfogadás esetén a program a kapott adatokkal generál egy új rendelést – itt a mennyiség és a határidő természetesen módosítható –, amit a szokásos módon küldünk majd el. Ezeknél a rendeléseknél a program hivatkozik a javaslat számára, hogy ez a beszállító oldalon is követhető legyen.

A javaslat elfogadásáról vagy elutasításáról a program nem küld visszajelzést; erre majd maga a megrendelés szolgál majd.