1.1 szint: Visszajelzések | ScrollMAX

1.1 szint: Visszajelzések

Az eddigi funkciókkal elértük, hogy a nyomdából érkező megrendelések ne csak egy sima szöveges e-mailben, hanem a ScrollVendor programban is megjelenjenek. Ehhez a nyomdának csak egyszer kell beállítania a beszállítót a partnertörzsébe, minden mást a Scroll Anyaggazdálkodás modulja végez.

A beszállítónál az összes rendelés megjelenik az adatbázisban: nincs elkevert e-mail, duplának vélt – vagy valóban duplán elküldött – megrendelés probléma. A nyomda cikkeit a program lefordítja a saját cikkszámokra és akár egy kattintással fel is rögzíti azokat a saját rendszerbe.

A következő szinttel a beszállító a rendelésekről visszajelzést is küldhet közvetlenül a nyomda Anyaggazdálkodás rendszerébe.

A Rendelések lapon minden sorhoz beállítható, hogy azt a beszállító a kért paraméterekkel elfogadja, valamilyen ok miatt (készlethiány, letiltott vevő) elutasítja, esetleg csak módosítással (dátum, mennyiség és/vagy ár) tudja teljesíteni. Az elfogadás és elutasítás esetén egyszerre több sor is kijelölhető.

Egy rendelés sorhoz több visszajelzés is lehet: először elutasítjuk, majd a foglalások átszervezésével mégis tudjuk részben vagy egészben teljesíteni. Az elküldött visszajelzések természetesen bármikor listázhatóak a rendelés sorhoz tartozó Visszajelzések gombbal.

Azon túl, hogy a beérkezett rendelések állapotát itt is lehet követni – az új, még nem kezelt megrendelések az Új állapottal egyszerűen szűrhetőek – ezek a visszajelzések megjelennek a nyomda rendszerében is.

A többi ScrollConnect eseménytől eltérően ezeket a program automatikusan letölti és feldolgozza. Ha a rendelést a beszállító elfogadta, akkor azt a program csak berögzíti. Amennyiben ettől eltérő visszajelzés érkezik, akkor annak feldolgozásához, a szükséges döntések meghozásához már az anyaggazdálkodóra is szükség van. Ha ilyen visszajelzést tölt le a rendszer, akkor arról azonnal küld egy Automatikus értesítést, amivel akár e-mailben vagy SMSben is tudja figyelmeztetni az anyaggazdálkodó kollégát.

A feldolgozandó visszajelzések a Rendelés ablakon, a Visszajelzések gombbal érhetőek el. Ez a gomb csak akkor jelenik meg, ha van ilyen feladat.

Attól függően, hogy a rendelést a beszállító módosította vagy elutasította, vagy az Elfogad vagy a Töröltre állít gomb lesz élő. A rendelés fő paraméterei a Módosítás gombbal javíthatóak. A Lezárás gomb az adott visszajelzést állítja feldolgozottnak, így az ebben a listában nem jelenik meg többet.

Az adott rendelésre kapott visszajelzések adatai a táblázat alatti Visszajelzések gombbal nézhetőek vissza. Az éppen aktuális állapot a táblázat Visszajelzés oszlopában látszik.