2. szint: Készlettel kapcsolatos adatok átadása | ScrollMAX

2. szint: Készlettel kapcsolatos adatok átadása

Ha a beszállító szeretne magasabb szintű szolgáltatást is nyújtani a nyomdának, szükséges, hogy az általa szállított cikkekről minél több pontos, napra kész adattal is rendelkezzen.

A nyomda az egyes cikkekhez különböző ScrollConnect jogosultságokat állíthat be. Ezt vagy a Cikktörzs Beszerzés lapján, vagy a Beállítások > Beszállító jogok menüpontja alatt tudja megtenni:

Ahhoz, hogy a beszállító adatot is lásson, szükséges, hogy az adott cikknek ő legyen az alapértelmezett beszállítója. Ha ez egy másik cég lesz, akkor onnantól kezdve azt a cikket már nem éri el. Jogosultságok:

  • Készletet lát: a legegyszerűbb, alap jogosultság, a beszállító a hozzá tartozó cikkek aktuális, a lekérdezés pillanatában nyilvántartott készlet mennyiségét látja. Természetesen, ilyenkor a készlettel nem rendelkező cikkeket is listázzuk;

  • Rendeléssel kapcsolatos beállításokat is lát: a beállított Minimum szintet, Újrarendelési pontot és az Optimális rendelési mennyiség adat is látható a beszállító oldalán. Ő saját tapasztalati, folyamatai alapján javaslatot tehet ezek módosítására;

  • Felhasználásokat lát: az adott cikk max. egy teljes éves fogyását is eléri;

  • Várható mozgásokat is lát: az aktív (akár csak Tervezett állapotú) rendelések és az esetleges tervezett felhasználások (kiemelt, utalványozott alapanyagok) összesített és napi bontású adatait is látja, ami alapján az anyaggazdálkodásban, készlet időbeni feltöltésében is segíteni tud.


 

Ezeket az adatokat a Vevői készlet menüpont alatt érhetőek el. Itt a nyomda kiválasztása és a START gomb megnyomása után a ScrollMAX Felhő rendszer az adott partnertől lekérdezi azokat a cikkeket, amiknél a beszállító az alapértelmezett partner és legalább Készletet lát jog szerepel. (Azaz a beszállító programja soha sem kapcsolódik közvetlenül a nyomda adatbázisához, annak fizikai helyéről, elérési, kapcsolódási paramétereiről semmilyen információt nem kap.)

A többfunkciós táblázatban a kapcsolt, saját cikk adatok (cikkszám, megnevezés) is azonnal látszik. Ahol ez nincs meg, ott a Cikk módosítása gombbal ez megadható.

 

Fogyás adatok

Megfelelő jogosultsággal az adott cikk felhasználás adatai különböző bontásokban is elérhetőek:

  • az elmúlt egy hónap napi,

  • az elmúlt fél év heti,

  • az utolsó 12 teljes hónap havi összesítésben.

Az adatsor több formátumban exportálható vagy nyomtatható.

További feldolgozás, kimutatás készítéséhez a Teljes fogyás gombbal elérhető az adott nyomda összes, a beszállító számára elérhető felhasználási adatának listázásra, exportálásra is, nem kell ezeket cikkenként menteni.

 

Tervezett mozgások

A Várható mozgásokat is lát joggal beállított cikknél a táblázatban a program összesíti az aktív rendeléseket és terheléseket. A Tervezett mozgások gombbal ezek napi bontással, idősorosan is láthatóak:

Hasonlóan a fogyás adatokhoz, a Teljes terv gombbal ezek az adatok is egyben elérhetőek, exportálhatóak.