Példa: ScrollConnect Festék program | ScrollMAX

Példa: ScrollConnect Festék program

A ScrollConnect Festék rendszerben egy festékek keverésével foglalkozó beszállító tudja a ScrollMAX rendszerekből érkező megrendeléseket fogadni és feldolgozni.

Az első lépés a beszállító regisztrációja, aki így azonnal elérhető lesz valamennyi ScrollMAX rendszerben. Ott a nyomda a saját partner törzsében beállítja a kapcsolatot és a továbbiakban neki már nem lesz több feladata: mindent automatikusan elvégez a rendszer.

A folyamat a szokásos anyag megrendeléssel indul:

 

A hagyományos e-mail mellett viszont a rendszer a ScrollConnecten keresztül a rendelést a beszállító rendszerébe is feladja. A kapott megrendelések így nem csak valaki(k) postafiókjában lesz elérhető, hanem azonnal megjelenik az új rendelések listában:

 

Új megrendelő esetén a nyomdát egyszer fel kell venni a Partner törzsbe vagy össze kell kapcsolni egy már meglévő partnerrel.

A rendszer saját cikk törzzsel is rendelkezik.

 

A cikkek paraméterei természetesen adott beszállító igényei, cikkei, folyamatai stb. szerint bővíthetőek:

 

Ennél a példánál nincs külön cikkszám, minden nyomda cikke egyedi cikk lesz. A nyomtatandó címke sablonját a cikkcsoport tartalmazza, így a különböző cikkekhez más adattartalmú, méretű címke generálható (pl. különböző veszélyekre figyelmeztető jelölések). Az automatizálást segíti a Feldolgozandó kapcsoló: azokat a megrendeléseket, ahol nem kell festéket keverni, a program az importáláskor automatikusa le is zárja.

A megrendelés importálásához a nyomda cikket egyszer meg kell adni a saját cikktörzsbe (jellemzően 2-3 kattintás). A már beállított partnertől beállított cikkre érkező megrendeléseket a program a háttérben, automatikus tudja importálni. Ezek a Feladatok listájában érhetőek el:

 

A rendszerbe nem csak a ScrollConnecten keresztül érkezett feladatok kerülhetnek, a program lehetőséget nyújt kézi rögzítésre is. Így akár egy felületen kezelhető a beszállítóhoz beérkező összes megrendelés.

A megrendelés feldolgozása a kiszerelések megadása és a címkék nyomtatása:

 

A leggyakrabban használt kiszerelések gombként felkerültek, így pl. a 12 kg-s rendelés 3 kattintással rögzíthető is (5-5-Maradék).

Ott, ahol használják ScrollMAX Festék rendszert, a lista mentésekor a ScrollConnect a nyomda cikktörzsében, az adott festék alatt is létrehozza ezeket a várható (inaktív) dobozokat és legenerálja hozzájuk az új azonosítókat. Ezek az azonosító kódok a beszállítóhoz is visszakerülnek, így az a kinyomtatott címkén is szerepelhet:

 

Ezzel a tételek átvétele sokkal egyszerűbb lesz: a kódok beolvasása aktívvá teszi a már létrehozott dobozokat, nem kell azokat külön rögzíteni és nem kell a nyomdának a dobozok életútjának követéséhez saját címkét nyomtatni.

A rendszer feladat delegálással, gyártás követéssel, szállítólevéllel, számlázással, különböző statisztikákkal stb. is kiegészíthető. A beérkezett megrendelések és/vagy az elvégzett megrendelések automatikusan importálhatóak a már működő vállalatirányítási rendszerbe, az onnan kapott adatokat (pl. a szállítás várható ideje vagy a kiállított számla adatai) vissza tudjuk adni a nyomdának.

Mint ez a példa is mutatja, a ScrollConnect használata a nyomda részéről – a beszállító beállításán túl – nem jár többlet munkával: a rendeléseit ugyanúgy rögzíti és küldi el, mint eddig. Többlet szolgáltatásként viszont

  • azonnal információt kap, hogy hogyan áll a megrendelése (folyamatban/kész);

  • a kiszereléseket (dobozokat) nem kell a saját rendszerében rögzítenie, így a beérkeztetésnél időt spórolhat;

  • nem kell saját címkét nyomtatnia, ami az időn túl már konkrét anyagi megtakarítást is jelent.

A beszállító ezeket a többlet szolgáltatásokat közben úgy nyújtja, hogy

  • kap egy egységes, automatikusan frissülő felületet a megrendelésekről, így nem kell a beérkező e-maileket vadászni;

  • van egy következő feladat listája, állapotok szerint (visszakereshető történettel);

  • a kiszerelések pár kattintásos megbontása után a program legenerálja az adott cikknek megfelelő címkét.

Ezek olyan feladatok, amiket a ScrollConnect nélkül is el kell végezni, csak itt az alap adatok azonnal rendelkezésre állnak.