Szerszám- és klisé készítőknek | ScrollMAX

Szerszám- és klisé készítőknek

A ScrollMAX rendszer Szerszám nyilvántartó modulja a felhasznált szerszámokat (stanc, vakdombor, aranyozó klisé, lakk kendő, flexo klisé stb.) a tervezéstől és megrendeléstől a felhasználásokon (bekészítések, tárolások, javítások és átalakítások követése) keresztül egészen a leselejtezésükig követi. A nyilvántartás a Termelési programba épülve nemcsak azt figyeli, hogy a betervezett gyártáshoz megvan-e az a szükséges eszköz (a megrendelés beérkezett, vagy időközben nem vitte-e el a megrendelő), hanem a gyártás optimalizálásához figyeli, hogy az azonos szerszámmal történő gyártások egymás után következzenek.

Külső szerszám készítés esetén a program szerszám megrendelő levelet is készít. Ezeket a ScrollConnect a szerszám készítő cég feladatok listájába tudja importálni. Az adott szerszámhoz bármelyik oldalon kapcsolt fájlokat a rendszer automatikusan megoszthatja. Amennyiben van előzetes árajánlat, a program azt is tudja a rendszeren belül kezelni.

A szerszámmal kapcsolatos egyeztetések, kérések, pontosítások is a programok felületén történhetnek; így mindkét oldalon bármikor egyértelműen visszakövethető, hogy ki, mikor mit mondott.

A feladatokhoz szállítólevél készítés és számlázás is kapcsolható. A kimenő számlát a megrendelés (szerszám) számával együtt a ScrollConnect ugyancsak kezeli. Ennek segítségével a több oldalas számlák is egy kattintással feldolgozhatóak, szerszámhoz rendelhetőek, az előzetes, elfogadott árajánlattal összevethetőek. Így a nyomda oldalán a bejövő számlák rögzítése és ellenőrzése pillanatok alatt megtörténhet.