Mi az a ScrollConnect? | ScrollMAX

Mi az a ScrollConnect?

A ScrollConnect a különböző ScrollMAX rendszerek közötti biztonságos kommunikációt megvalósító, saját interface. A fejlesztésnél elsősorban a biztonság és a minimálisan szükséges extra munka volt a szempont.

Az eredeti ötlet onnan jött, hogy nagyon sok helyen láttuk, amint egy másik Scroll rendszerből generált e-mail alapján rögzítettek adatot a felhasználók a saját rendszerükbe: ami az egyik oldalon például egy árajánlatkérés, alvállalkozói megrendelés vagy kimenő számla, az a másik oldalon egy árajánlat, táska vagy szállítói számla. És ezzel nemcsak sok idő megy el, de megvan a tévesztés, késés, hiányos rögzítés lehetősége is.

A ScrollConnect lényege, hogy a szolgáltatással elérhető cégek (azaz ScrollMAX felhasználók) listáján kívül nincs külön adatmentés, köztes adatbázis, így minden adat csak a küldő és a fogadó cég adatbázisában érhető el. Az adatcsere gyors és több esetben automatizálható.

A ScrollMAX nyomdai rendszer mellett elkészültek a speciális, beszállítói/alvállalkozói feladatokat kezelő verzióink is. Ezek az alap funkciókon túl tartalmaznak egy

  • saját cikk/szolgáltatás törzset: amiben párosíthatóak az egyes nyomdák saját cikkei. Így a program a beérkező tételeket automatikusan „lefordítja” a saját rendszerben használandó cikkszámokra;

  • egy feladat nyilvántartást: az egyes nyomdákból érkező megrendelések, határidővel, státusszal, listázásokkal, statisztikákkal;

  • a nyomda felé történő visszajelzések: a megrendelés lezárása, elutasítása stb.

A partner és cikktörzs, valamint a megrendelés lista is szabadon bővíthető, így az alap program alkalmas a ScrollMAX rendszereken kívülről indított megrendelések kezelésére is. A cikkek és a megrendelés további saját paraméterekkel és funkciókkal (pl. fájlcsatolás) is bővíthető. Az alap rendszer kiegészíthető raktár készlet kezeléssel, csomag- és raklapcímke nyomtatással, szállítólevél készítéssel, számlázással.

Igény – és persze megfelelő harmadik oldali támogatás – esetén, a meglévő ügyviteli rendszer felé feladást is tudunk fejleszteni. Ennek segítségével a beérkező megrendeléseket nem kell az e-mailek alapján kézzel rögzíteni, hanem – a cikktörzs megfelelő beállítása után – az adatok akár automatikusan rögzítésre kerülhetnek. Kétirányú kommunikáció esetén a rendelések feldolgozásának eredményét át tudjuk venni és azt akár a nyomda rendszerébe átadni.

A rendszer használatával nem kell többet e-maileket vadászni, nincs elveszett, összekevert megrendelés. A feldolgozás különböző státuszai a nyomda rendszerében visszajelezhetőek, letiltva ott a sima módosítást vagy törlést. A várható teljesítési határidők, szállítási információk, csomag azonosítók stb. megadásával plusz munka nélkül segítheti a megrendelő munkáját. Egy interface segítségével pedig könnyen megteremthető a rendszerek közötti teljes kommunikáció – egy fejlesztéssel több, mint száz megrendelő felé!