Készlet modul kezdőoldal | ScrollMAX

Készlet modul kezdőoldal

A készlet program a nyomdában előforduló alap- és segédanyagok nyilvántartására szolgál. A szabadon definiálható mozgások alapján követi a készlet változását, mindig az aktuális adatot szolgáltatva a raktáron lévő anyagok mennyiségéről. A modul egy háromszintes, szabadon kialakítható cikkszám- rendszer segítségével könnyíti meg a munkát, amelyben a kötelező cikkszámot automatikusan generálja a program. A csoportosítás segítségével az egyes cikkek megtalálása, szűrések, listák készítése is egyszerűbbé válik. A különböző listázások segíthetik az anyaggazdálkodás munkáját, a készlet gazdaságos kihasználását. Fontosabb funkciói a minimum- és az elfekvő készletek figyelése. A készlet lényege, hogy a kalkuláció során használt anyagból kiindulva konkrét cikket rendel a táskához.


Az ügyintézést tovább gyorsítja,hogy a főablakban testre szabhatja a gombsort. A menüben található összeg gomb közül kiválaszthatja és főoldalra rendezheti a leggyakrabban használtakat. A Testreszabás funkció vagy a menü jobb végén található lenyíló gombbal, vagy a menüsorra jobb gombbal kattintva érhető el. Amíg a Testreszabás ablak látszik, addig az ablakon lévő gombok mozgathatóak, áthelyezhetőek, törölhetőek. Megadható a megjelenésük (ikon és/vagy szöveg) és csoportokba rendezhetőek. A Parancsok lapról további gombok húzhatóak az eszköztárra.
A program a felhasználóhoz tartozó beállításokat megjegyzi, így a további belépést követően már a testreszabott beállításoknak megfelelően tudja a programot használni.

Felépítését tekintve a következőkre bontható:

Törzsadatok
Bizonylatok
Listázások
Tervezett mozgások