Terhelések | ScrollMAX

Terhelések

A Táska-szerkesztő modulban eszközölt terhelések listája. Amikor a gyekes megigényel egy anyagot, az rögtön megjelenik itt a Terhelések ablakban. Az anyaggazdálkodó három állapot szerint tud szűrni:

  • Új igénylések
  • Utalványozni
  • Kiadni

Itt az anyaggazdálkodó az igénylésből utalványt készít, hozzárendelve az anyagigénylést egy konkrét cikkhez. (Ezt a hozzárendelést még az anyagigénylés elkészítésekor a gyekes is elvégezheti, megkönnyítve az anyaggazdálkodás munkáját.)
Az utalvány átkerül a kiadandó cikkek listájára, ahol a program jelzi, ha a cikk az aktuális készlet alapján kiadható lenne. A cikk tényleges, készletváltozással járó kiadása a lista és a hozzá kapcsolódó táska alapján pár gombnyomással történik. Ilyenkor a program a kiadott mennyiség alapján Raklapcímkét is készít.
A program a táskához tartozó utalvány változásait jelzi a Kapacitástervező programban is, illetve a ott beillesztett munkák adatai látszanak az ablak alján található cellában.

Amennyiben az igényelt papír nem áll rendelkezésre a raktárban, a Terhelések ablakból rendelést is indíthat. Ezek egy várólistára kerülnek, amit a Rendelések menüpont alatti Lista ablakban kezelhet tovább.