Tekercs anyagok | ScrollMAX

Tekercs anyagok

A Kereskedelem > Kalkulációs anyagok > Tekercses anyagoknál lehet a tekercsnyomtatás technológiák alapanyagait megadni. A program a nyomathordozókat és a lamináló anyagokat közös törzsben kezeli.

Egy adott termék kalkulációjánál a törzsben nem szereplő anyagokat is szabadon meg lehet adni, így a csak nagyon ritkán használt, csak az árajánlati szinten évente párszor szereplő anyagokat nem biztos, hogy érdemes a törzsben rögzíteni.

Kategória: az egyes anyagok csoportokba rendezhetőek, amivel egyszerűbbé tehető majd egy adott anyag kiválasztása.

Megnevezés: az anyag neve. Ez jelenik meg a kalkulációs lapon, a visszaigazoló leveleken, táskán stb.

Súly, sűrűség és vastagság: az anyag technikai paraméterei, amit a terméktömeg és a tekercs átmérő számolásnál használ a program.

Ár: a program az alapanyag árát Forintban vagy Euróban, méter vagy kg alapján is tudja kezelni.

Szélesség: alap tekercs szélesség, ami a kalkulációban átírható. Így ugyanannak az alapanyagnak nem kell minden egyes kapható szélességét felvenni a törzsbe.

Tekercs: egy átlagos tekercsen lévő anyagmennyiség méterben. A program a nagyobb munkáknál ez alapján számolja ki a szükséges tekercsváltások mennyiségét.

Nyomási módosító: sebesség szorzó, alapértelmezés szerint 1 (azaz nem változtatja a sebességet). Több sebesség csökkentő módosítónál (pl. több extra művelet vagy macerás alapanyag) a program a legkisebb értékkel csökkenti a sebességet.

Hozzálék módosító: a nyomási hozzálékot szorozza a program ezzel az értékkel.

Festék módosító: a kalkulált festék mennyiséget csökkenti vagy növeli ez az érték.