Scroll Űrlapok | ScrollMAX

Scroll Űrlapok

A funkció segítségével saját űrlapokat hozhat létre a ScrollMAX rendszerben. A fix elemek (pl. képek) és a többféle adatkezelő kontroll segítségével szinte bármilyen korábbi papír alapú, vagy Excel táblázatban rögzített dokumentumot kényelmesen tud a napi munka során használt programból generálni, nyomtatni és visszakeresni. Pár példa a felhasználási területekre:

Ívellenőrző lap/lista: formánként (és akár külön gyártásonként) rögzített bizonylat. Itt nem is elsősorban a mért értékekre vagyunk kíváncsiak, hanem elsősorban az ellenőrzés tényét (végrehajtóját és időpontját) szeretnénk rögzíteni. Ilyen esetben nem szabad, hogy egy már kitöltött lapot másoljon, csak üres lapot hozhat létre. Mivel a program automatikusan rögzíti a lap létrehozásának időpontját, az is látszik, ha a szükséges ellenőrzéseket (pl. minden 5000 ív feldolgozása után) a gyártás végén, egymás után végezte csak el.

PDF ellenőrző lap: egy táskához (esetleg azon belül taghoz) egy lapot vezetünk. Ilyenkor új lapot az utolsó alapján kell létrehozni, mentéskor az előzményt lezárni. Az újonnan létrehozott lap az előző minden adatát tartalmazni fogja, így mindig elég csak az új információkat felvezetni. Így a korábbi állapotok is bármikor elérhetők lesznek, de egyértelműen meglesz az a lap, ami az aktuális adatokat tartalmazza.

Minőségi bizonyítvány: gyakran lehet szükség egyedi nyomtatványokra is. Az ilyen űrlapoknál elsősorban a nyomtatási lehetőség a fontos, sokszor nem, vagy csak nagyon kevés kitöltendő adatot tartalmaz. Mivel ezeknek a nyomtatványoknak az alapja egy-egy űrlap, ezek szigorú sorszámmal rendelkeznek, iktatottak és az adott táskához kapcsoltak.

Lemezcsere jegyzőkönyv: speciális formanyomtatványok, amiknél a kitöltött adatok mellett az aláírások miatt fontos a nyomtatás is. Ilyen a megrendelői lemezcsere, amikor a gépinduláskor kér az ügyfél valamilyen módosítást, amihez új lemezeket kell készíteni. Ez a legtöbb esetben külön számlázandó tétel, de elfelejthetik, vagy nincs meg hozzá a „teljesítési bizonylat”. Egy ilyen űrlap segítségével az előkészítő kolléga pár kattintással tud egy ilyet generálni, amit alá is írathat a megrendelővel.

Az Űrlapok legkönnyebben a táska infomenüvel érhetők el: itt – jogosultság szerint – visszanézhetők a már rögzített lapok, illetve a beállítás szerint új lap hozható létre. A program a menüben félkövérrel jelzi azokat az űrlapokat, amikhez már legalább egyet felvettek.

Az adott táskához tartozó űrlapok természetesen a Táska szerkesztőben is elérhetők.