Új és továbbfejlesztett táska feladatok | ScrollMAX

Új és továbbfejlesztett táska feladatok

A 4.7.2-s verzióban a táska feladatok funkciót is tovább fejlesztettük.

 

Prepress – új táska feladat

Ez az új táska feladat kifejezetten az előkészítés területen dolgozó kollégáknak került be a rendszerbe, így ez a feladat nem a Táska szerkesztőből indul.

Az Előkészítés lista  felső táblázata azt a cél szolgálja, hogy a területen dolgozók könnyen és biztosan követni tudják, hogy melyik táskákkal van még valamilyen feladatuk. A program eddig két feladatot figyelt: az aktív anyagleadással és/vagy imprimálással rendelkező munkák jelentek itt meg.

A gond az volt, hogy attól még, hogy a PDF rendben van és nincs imprimálás, az előkészítésnek még előzetesen fontos munkája lehet az anyaggal: az adott táska folyamatait, template-jeit előkészítő rendszerben létre kell hozni, ellenőrizni kell, stb. Ezek jelölésére került be egy új feladat típus:

 

 

Ha a táska feladatok beállításánál a Prepress aktív, akkor a program minden új táska létrehozásakor létrehozza ezt a feladatot is. (Visszamenőleg nem jönnek létre, így ez a funkció csak a feladat aktiválása után készített munkáknál működik majd.) Az Előkészítés listában egy új oszlopban megjelenik a feladat állapota, amit a táblázat alatti Prepress gombbal lehet állítani.

 

Táska indítási engedély – figyelmeztetés a termelésben is

A munka indításához szükséges engedélyek kezelésénél eddig elsősorban a gyártáselőkészítés és a pénzügy közötti információcserére koncentráltunk. Ebben a verzióban már ez a figyelmeztetés a termelési területen is megjelenik:

  • a program egy felugró üzenetben figyelmeztet, ha még aktív indítási engedélyű táskát raknak a programba;

  • a termelési programban ezeket a munkákat egy kis stoptábla ikon is jelzi;

  • a termeléskövetés modul feladat listájába is bekerült az engedély állapota. Ha az aktív, akkor a mező piros háttérrel jelenik meg.


 

Anyagleadás és imprimálás állapot

Mivel a gyártás megkezdésének előfeltétele, hogy a megrendelővel ezt a két feladatot lezárjuk, így ezek állapota – és sokszor várható határideje – fontos információ a termelésben is. A 4.7.2-es verziótól ezek az adatok megtalálhatók

  • a termelés programozás listájában;

  • a termelési program alsó információs sávjában a zöld mezőben az anyagleadás, a sárgában az imprimálás aktuális állapota látható. Az aktív imprimálás állapotnál annak határideje is megjelenik:


  • a Rendezőben ugyancsak megjelennek ezek az információk.

 

Az ebben a cikkben bemutatott újdonságokhoz kapcsolódó oldalaink:

Előkészítés modul

Termelésprogramozás