Scroll Tekercs | ScrollMAX

Scroll Tekercs

A Scroll Tekercs egy teljes értékű, kifejezetten a tekercsnyomtatás technológiát támogató verziónk. A program alap filozófiája és a legtöbb funkciója megegyezik a többi technológiát használó rendszerrel. Így a program működésének megértéséhez a többi kézikönyv is szükséges lehet.

Az alap és a Tekercs rendszer közötti fő különbség az ún. egyszerűsített ajánlat és táska koncepciója. A programunk egyik fő előnye a rugalmas termék-tag felépítés:

  • a teljes termék adja meg a példányszámot, kész méretet, kivitelt, befejező műveleteket;

  • ez alá kerülnek be a terméket felépítő tagok (rész, tartozék, alkatrész), a nyomathordozóval, színszámmal, nyomógéppel és a tag kigyártáshoz szükséges műveletekkel.

Ez a megoldás természetesen bonyolultabb, több tagból (pl. belívek+borító+melléklet) álló munkáknál hasznos. Ott, ahol jellemzően csak egy tagból áll a termék, ez a funkció csak bonyolulttá teszi a program használatát.

Az egyszerűsített paraméter megadásnál egyetlen felületen lehet a termékkel kapcsolatos minden adatot kezelni. Ezek a termékek mindig csak egy tagból állnak, ahol az alkalmazott nyomási technológia is kötött. Ezt az ajánlat vagy táska létrehozásakor lehet kiválasztani és később csak teljes (hagyományos) kalkulációra konvertálva lehet módosítani.

Mivel csak egy fix felületünk van, ezt az Ajánlat és Táska szerkesztőbe integráltuk. Az Ajánlat szerkesztőben az egyes verziókat kiválasztva azonnal meg is jelenik a termék paraméterezése:

 

A felület feloldásához a Módosítás gombot kell megnyomni. A változtatások mentése automatikusan újraszámolja a kalkulációt, így az áraknál azonnal az aktuális értékek jelennek meg.

A Táska szerkesztőben a termék technikai adatai az Infolap > Paraméterek alatt érhető el:

 

Itt is a Módosítás gombbal lehet az adatokat szerkeszteni, majd a Mentés gombbal aktualizálni a táskát.

Az ajánlatnál és a táskánál a többi funkció ugyanúgy működik, mint a hagyományos rendszernél: ugyanúgy van alvállalkozói ajánlatkérés és megrendelés, ajánlatközlő és visszaigazoló levél stb.

A tekercsnyomtatásnál a program flexo, ofszet (félrotációs), digitális, valamint ezek kombinációjával hibrid technológiákat is kezel. Ezeket a Cégadat beállítása lapon lehet bekapcsolni. Ha valamelyik tekercsnyomtatás technológia aktív a rendszerben, akkor

  • az Új ajánlat/Új táska gomb alatt megjelenik egy Új egyszerű gomb is, amivel az egyszerűsített ajánlat/táska hozható létre;

  • a listákban megjelenik egy új oszlop az ajánlat vagy táska típusával.

Természetesen a Scroll Tekercs mellett a többi technológia (íves ofszet és digitális, plotter, tábla, nagyformátum, szita stb.) is használható, akár kombinálva a tekercsgyártással.