Újdonságok 4.6.3 | ScrollMAX

Újdonságok 4.6.3

Scroll-In-One

Közel négy éves fejlesztési munkánk kezd a végéhez érni: a most használatos 12-14 modult egyetlen programba gyúrtuk össze. Az új ScrollMAX programba bekerült a csomag összes eddigi funkciója, s az új kezelőfelületnek köszönhetően ezek könnyen és gyorsan el is érhetőek.

Online megrendelő űrlap

Online, webes megrendelés űrlap minden kimenő árajánlathoz - ami nem felejti el megkérdezni, hogy matt vagy fényes az a műnyomó, új vagy meglévő szerszámmal lesz a stancolás, a végén a megrendelő vagy a nyomda intézi a szállítást vagy pontosan milyen címre menjen is a számla! Ráadásul az beküldött megrendelések közvetlenül megjelennek a ScrollMAX rendszerben, ahol egy gombnyomással máris táska készülhet belőlük.

Megújult Listázások a ScrollMAX programban

A 4.6.3-s verzióban egységesítettük a lekérdezés funkciókat, használatukat új fejlesztéseinkkel tettük még könnyebbé.

Általános

Felhasználónál szabadság kijelzés

A program a felhasználó neve mellett (üzenetküldés, listák, kiválasztások) jelzi, ha a kolléga éppen szabadságát tölti.

 

Helyettesítés

Szabadságra menő felhasználóhoz helyettes(eke)t állíthat be, így az automatikus Scroll üzenetek a ők is megkapják.

Ha valaki közvetlen üzenetet szeretne a felhasználónak küldeni, akinek helyettes is be van állítva erről figyelmeztetést kap, így eldöntheti, hogy a helyettesnek is küld, vagy csak az eredeti címzettnek.

A funkció beállítására két lehetőség is van:

  • Saját üzeneteknél: Helyettesítés gomb segítségével. Itt csak saját magának állíthat be, ill a saját beállításait ellenőrizheti.
  • Általános csoport > Beállítások > Helyettesítés: Itt minden helyettesítés látszik, és bárkinek bármilyen időpont beállítható.

Kereskedelem

 

A Lekérdezésnél a partner nevén kívül a címkére is rá lehet keresni.

Az ajánlatok és a táskák listázásánál ügyfél típusra is rá lehet keresni. A legördülő menüből kiválasztható a kívánt címke.

 

Inaktivitás jelzése a felhasználónál

 

Árajánlatkészítés

 

Ajánlati levélen több címzett

Lehetőség van ajánlatközlő levélen több címzettet is megjelölni. Ez a funkció mind a normál, mind az smtp levélküldésnél működik:

A levélírás megkezdése után a További címzettek gombra kattintva a partner kontaktjai közül kiválasztható kik legyenek még címzettként  a levélen.

 

Ajánlatok követése

Saját ajánlatok követését egyszerűsíti, segíti, hogy bekerült egy Saját ill. Nyitott kapcsoló, vagyis elegendő a Start gombra kattintani az ablak megjelenése után, hogy a bejelentkezett felhasználó az éppen aktuális, nyitott ajánlatait láthassa. A státuszolás is egyszerűsödött: jobb gomb, majd a menüből a megfelelő állapotot kell csak kiválasztani.

 

Minimum ív, kg a kalkulációs anyagoknál

Lehetőséget ad a program az egyes kalkulációs anyagoknál minimum mennyiség meghatározásra: íves anyagoknál ívben, tekercseknél kg-ban. Így a kalkulációs lapon jelzés látszik, ha az adott anyag nem éri a beállított mennyiséget pl. nem kell egy egész tekercs az adott munkához, vagy ívesnél bontott csomag megvásárlása szükséges.

Ehhez a funkcióhoz a beállítások: program beállítások --> kalkuláció beállításai --> anyag összesítés szerepel a kalklapon kapcsoló

A kalklapon megjelenő anyagösszesítőben fogja jelezni a rendszer, hogy ha valamelyik anyag a minimum alatt van.

Ezek után a kalkulációs anyagok törzsében minden egyes anyaghoz meghatározható a minimum mennyiség:

Ezt az adatot a papír kiválasztásnál átveszi a kalkuláció, de felül is írható, ill. ha egyáltalán nem volt beírva ott kitölthető:

A beállítások után a kalklapon megjelenő anyagösszesítőben piros színnel kiemelve láthatók azok az anyagok, ahol nem érte el a minimumot a mennyiség. A kalkuláció a szükséges anyagmennyiséggel számol, ez csak egy jelzés a kalkulátornak:

Gyártáselőkészítés

 

Csomagolási egységekhez kapcsolók

A gyártáselőkészítő a szállítási paramétereknél beállíthatja, hogy a megadott csomagolási és raklapozási egységeket szigorúan be kell-e tartani, vagy csak irányadóként szolgálnak.

 

Gyűjtő doboz és raklap típus megadása

A gyártáselőkészítő a szállítási paramétereknél a "+" gombbal egyéni gyűjtő doboz és raklap méreteket is megadhat. Az "Új sor" gombbal veheti fel a listába a kívánt dobozt vagy raklapot.

Ha a gyűjtő dobozok vagy raklapok mérete az adott munkánál lényegtelen, akkor a méret cellákat üresen is hagyhatja.

 

Táskába is elérhető az árbeíró lenyíló

A táska számlázás fülére is bekerült az ajánlati oldalról már jól ismert ár beírást segítő lenyíló:

 

Termelésirányítás

 

Problémás táskák jelölése

A termelésbe rakott problémás táskákra a Termelésirányítás modul vörös rácsozással hívja fel a figyelmet. A rácsozás nem terjed ki a táskaszámra és a munka nevére, így azok továbbra is jól olvashatók.

 

Munkalap

 

Új jogosultság: Munkalapot törölhet

A felhasználókhoz új jogosultságot lehet felvenni.

 

Munkalap modul > Munkalapok > Munkalap ellenőrzés > Munkalap törlése

 

Gépenkénti teljesítmény kimutatás, tovább fejlesztve

A gépenkénti teljesítmény kimutatás tovább lett fejlesztve, így már nem csak hosszabb távú ellenőrzéshez, de akár napi és műszak szinten is használható. A diagramok és a színek segítséget jelentenek a gyors áttekintésben, a tételek fülön pedig az egyes sorok mögött álló adatokat lehet megvizsgálni.

 

Pénzügy

 

Deviza átszámolás

A számla készítésénél lehetőség van arra, hogy a program a megadott árfolyammal automatikusan felszorozza az egységárakat.

Felszorzás előtt:

Felszorzás után:

 

Kimenő számlák kontírozhatósága

Most már a kimenő számlákat is lehet kontírozni felhasználói döntés szerint, nem kell hozzá külső segítség. Ennek beállítása, bekapcoslása a számlázó modulban található a Törzsadatok --> Számla beállítások alatt:

A beállítás után a modul újraindítása szükséges. A következő bejelentkezéstől új kimenő számla készítéskor tételenként kéri a program a kontírszámot is:

Természetesen a számlák eszerint való listázása is elérhető a Kimenő számlák --> Kontírszám szerinti listázás menü pont alatt:

 

Számla tétel adattartalom paraméterezhetősége

Felhasználói döntés az is, hogy a számla tételeknél a cikkszám, rendelési szám megjelenjen-e, ill. FSC-s munka esetén, annak típusát hogyan hozza a program. A számla beállításán belül a Számla adattartalom fülön:

Ugyan itt található egy kapcsoló is, amely segítségével azt lehet befolyásolni, hogy a számlán a példányok meg legyenek különböztetve vagy sem. Ha nincs bekapcsolva, akkor a számlán nem jelenik meg példányonként eredeti/másolat megkülönböztető jelzés.

 

Régi beszállítóra való figyelmeztetés

Bejövő számla rögzítésnél, ha az adott partnernek 90 napnál régebben volt utoljára számlája, egy kis figyelmeztető jelet tesz ki a program:

A jelre kattintva megtekinthetővé válik az utolsó számla kelte.

 

Szállítás

 

Szállítólevelek altételeinek listázása

A szállítólevelek listázása mellett megjelent azok altételeinek is listázása:

szállító modul --> listázás --> szállítólevél lekérdezés --> ok --> exportálás altételekkel

 

CMR nyomtatvány szállítólevélből

Ha CMR nyomtatvány is szükséges a szállításhoz, akkor az elkészült szállítólevélből a ScrollMax-on belül pár kattintással létre lehet hozni, majd kinyomtatni. Ehhez a szállító listázásban a megfelelő kiválasztása után a CMR készítése gombra kell kattintani:

A megjelenő ablakon a CMR nyomtatvány szerinti adatok kitölthetők:

A kitöltés után kinyomtatható a dokumentum:

A kitöltött CMR lapok visszakeresését segíti egy új lekérdezés: CMR lista