Sablon e-mail üzenetek | ScrollMAX

Sablon e-mail üzenetek

A Sablon levél lehetővé teszi, hogy a táskával kapcsolatos rövid szöveges üzeneteit pár kattintással elküldje a megrendelő felé e-mail üzenet formájában, hatékonyabbá és egységessé téve a külső kommunikációt.

 

Sablon levél küldése jelenleg az alábbi helyeken érhető el: 

Beállítások

A sablon leveleket Törzsadatokban tudja megszerkeszteni.  A felugró ablakban a kategóriákat, azokon belül különböző leveleket hozhat létre.

 

A sablon levél üzenetéhez több beilleszthető Sablon mező áll a felhasználó rendelkezésére, ezek helyére a program behelyettesíti a táskához tartozó adatot. Ezeket a mezőket vagy a Beszúrás gombbal a szerkesztő aktuális kurzor pozíciójába szúrja be, míg a Vágólapra gombbal külső szerkesztő programba tudja bemásolni. A program HTML alapú levelet készít; ha a megadott sablon már alapból ilyen, akkor azt a HTML alapú sablon kapcsolóval jelezni kell.

A felhasználáskor a Megnevezése alapján válogathat a felvitt levelek között, a Tárgyként megadott szöveg pedig az e-mail üzenet tárgyaként jelenik meg. Idegen nyelvű sablon levelekhez beállíthatja, hogy a levélben szereplő dátumok milyen formátumban jelenjenek meg.

A Kereskedelem program táskához kapcsolt üzeneti és a CtP program sablon üzenetei külön törzs, melyben a felhasználható Sablon mezők listája is különbözik.

Sablon levelek használata

A sablon levelek használata nagyon egyszerű:

  • a Sablon gomb alatt ki tudja választani a kívánt üzenet kategóriát, majd a kívánt üzenet sablont;
  •  a Címzett listában pedig kiválaszthatja az üzenet címzettjét. A program a listát a táskához kapcsolódó összes kontakt adataival kezdi (kapcsolattartó, anyagleadási probléma esetén értesítendő, imprimáló gépinduláshoz jön, stb.), majd felsorolja a partnerhez kapcsolható összes többi e-mail címet is (további kontaktok, alapértelmezett e-mail, pénzügyi értesítés e-mail, stb.)
  • elküldés előtt a Megnéz gombbal ellenőrizheti a levelet a Küldés megnyomásával a program legenerál az e-mailt, amit a szokott módon továbbíthat.

Az elküldött leveleket a program még nem iktatja, azokat a levelezőrendszerből keresheti vissza.