Aktuális hírek | ScrollMAX

Aktuális hírek

A ScrollMAX rendszer egyik fontos eleme a folyamatos fejlesztés és ingyenes verziókövetés. Heti rendszerességgel kerülnek be a programba fejlesztések és javítások. Ezek néha csak kisebb, a munkamenetet egyszerűsítő módosítás (kevesebb kattintás, több sor egyidejű kijelölése, logikusabb elrendezés), de sokszor komolyabb, a meglévő folyamatokat jelentősen befolyásoló vagy teljesen új, hasznos újdonságok is lehetnek.

A gond évekig az volt, hogy ezekről gyakran csak pár ember tudott. Korábban, a felhős verzió előtt, igyekeztünk ezeket az újdonságokat összeszedni és évente 3-4 alkalommal egyben, új verziószámmal kiadni. Amióta áttértünk az új, hibrid-felhős rendszerre, az új verziók kiadása is felgyorsult: nem kell a nagy, általános verziókra várni a fejlesztéssel, ezeket az év során bármikor meg tudjuk oldani és azt kiadni. Hogy ne legyenek nagy eltérések, időnként kiadunk általános verziókat is, amiket minden partnerünk egyszerre megkap. Csak sokszor nem volt egyértelmű, hogy ezekbe mi is került be.

Ennek megoldására – az support felület fejlesztéseként – átalakítottuk az újdonságok kezelését és a program verzióink számozását. Az eddigi fő verzió/év/éven belüli fő kiadás helyett a ScrollMAX egyszerűen a 6-s fő verzióra vált. E mellett már csak egy program azonosító marad ami megmutatja, hogy – akár egy napon belül is, – melyik verzióról is van szó. E mellett minden kicsit is hasznos fejlesztésről igyekszünk egy rövid kis hírt, leírást is írni, hivatkozva arra a verzióra, amibe ez bekerült. Ezek az újdonságok mindig megjelennek a program fő, nyitó ablakában. S mivel a program „tudja”, hogy milyen verziójú, tudja jelezni azt is, hogy mik azok a fejlesztések, amikhez érdemes lehet frissíteni.

Eddig a frissítéseket is mi küldtük ki, amit a program az induláskor jelzett. A 6-s verzióba bekerült a Programfrissítés funkció, amivel már bármelyik felhasználó frissítheti saját Scrollját a legújabbra.

Az Aktuális ScrollMAX hírek elérhetőek a https://release.scrollmax.hu/releases és a Facebook oldalunkon.